Virslis falatok

Őszintén szólva nem vagyok a készételek híve, ennek ellenére viszonylag sűrűn használom őket, ennek pedig egy fontosabb oka van: hihetetlenül gyorsan lehet a semmiből kaját varázsolni az asztalra. Persze, nyilván nem érhet a házi koszt nyomába, viszont nagyon kevés olyan ember van, aki naponta 4-5 órát képes főzéssel tölteni a konyhában.
Éppen emiatt vált az egyik kedvenc hozzávalómmá a leveles tészta. Egyrészt bármelyik boltban hozzájuthatunk, másrészt pillanatok alatt varázsolhatunk belőle akár desszertet, akár süteményt, vagy mint ez esetben - rágcsálnivalót egy családi/baráti összejövetelre.

Hozzávalók:
  • egy csomag leveles tészta (0,5 kg)
  • 6 pár virsli
  • szezámmag/reszelt sajt
  • egy tojás
  • ketchup/mustár

Elkészítés:
A kinyújtott leveles tésztát szeljük fel úgy, hogy 6 nagyobb téglalapot kapjunk (a mérete függ a virsli méretétől, az én téglalapjaim hosszabbik oldala kb. 15-20 cm volt). Persze egyszerűbb, ha olyan leveles tésztát veszünk, ami már eleve ki van nyújtva és feldarabolva, ekkor már csak annyi a dolgunk, hogy egy kicsit nyújtsunk rajta sodrófával.
A kinyújtott tésztákat kenjük meg mustárral, vagy ketchuppal (még finomabb, ha a ketchupot pizza fűszerkeverékkel keverjük össze), majd helyezzünk a két végére 1-1 virslit, és kezdjük el befelé tekerni (akár a rétesnél). Ha ezzel végeztünk, kenjük meg a tetejét tojással, majd ízlés szerint szórjunk rá szezámmagot, vagy reszelt sajtot. Ezután már csak fel kell darabolnunk a falatokat, egy rudat tetszés szerint 5, vagy 6 részre. Sütőpapírral kibélelt tepsiben süssük kb. 25 percig 220°C-on (gázsütőben). Persze nem árt odafigyelni rá, mert elképzelhető, hogy előbb készen lesz.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések