Csupa-csoki keksz


Utazás előtt egy olyan süteményt kerestem, amit ebben a nagy melegben is magammal vihetek, és nem kell attól tartanom, hogy a krém megromlik, netán a bevonat megolvad rajta - mindezek ellenére azonban valami különlegesebbet szerettem volna alkotni. A választásom végül erre, az ízében brownie-ra emlékeztető kekszre esett, melyet (némi egyszerűsítés után) Stahl Judit receptje alapján készítettem el.

Hozzávalók:
  • 7,5 dkg zabpehelyliszt
  • 7,5 dkg finomliszt
  • 2 púpozott ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 5 dkg étcsokoládé (apró darabokra vágva)
  • 15 dkg barna cukor
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só

Elkészítés:

Robotgép segítségével habosra keverjük a vajat a barna cukorral, majd hozzáadjuk a tojást. Mindeközben egy másik tálban összekeverjük a zabpehelylisztet a finomliszttel, a kakóporral, a szódabikarbónával, a sóval és az étcsokoládéval. Folyamatos keverés közben, folyamatosan adagoljuk a lisztes keveréket a folyékony masszához, majd keverjük csomómentesre. A kész masszából formázzunk egyenlő nagyságú gombócokat, majd lapítsuk ki őket.
Egy sütőpapírral bélelt tepsiben 200°-on süssük készre (ez gázsütőben kb. 10-15 percet vesz igénybe).

Jó étvágyat! 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések