Kaiserschmarren (császármorzsa)

Rengeteg olyan étel van, aminek az elkészítésétől sokáig ódzkodtam, hiszen azt hittem, hogy túl bonyolult, én sosem lennék rá képes. Hasonlóképpen történt ez a császármorzsával is, azonban nemrég - vállalkozó szellemtől vezérelve - nekiláttam, és be kellett látnom, hogy ebben az ég világon semmi ördöngösség sincs.

a recept forrása a gutekueche.at
Hozzávalók:
  • 1 evőkanál vaj
  • 5 db tojás
  • 18 dkg liszt
  • 3,5 dl tej
  • 9 dkg mazsola
  • csipet só
  • 1 db citrom
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítés:
Elsőként áztassuk be a mazsolát rumba (ezt pár órával előtte is megtehetjük), majd válasszuk szét a tojásfehérjét a sárgájától. Ha ez készen van, akkor a tojássárgáját, a tejet, a sót, a cukor felét és a citrom lereszelt héját keverjük csomómentesre, majd folyamatos kevergetés közben adjuk hozzá a lisztet (ha túl sűrű, adjunk hozzá még tejet). Ezután beleforgathatjuk a mazsolát. 
Ha kész vagyunk, verjük fel a tojásfehérjét, majd apránként, óvatos kevergetés mellett adjuk hozzá a masszánkhoz. Ezután melegítsünk fel kevés vajat vagy olajat egy serpenyőben, és közepes lángon pirítsuk meg az egyik oldalát a masszának. Ezután egy (fa)kanál segítségével "tépjük" darabokra a masszát, és keverjük addig, amíg biztosak leszünk benne, hogy minden oldala átsült. Végül szórjunk rá egy evőkanál kristálycukrot, és folyamatos kevergetés közben hagyjuk, hogy elolvadjon. Ha készen vagyunk, porcukorral vagy lekvárral tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések