Rakott spárga
Ma az itthoni maradék spárgát szerettem volna felhasználni az ebédhez, de mindenképpen egy olyan megoldást akartam, amivel gyorsan elkészülök, és nem kell külön bíbelődnöm a hús és a köret elkészítésével. Ekkor esett a választásom egy, a nosalty-n talált receptre, amit kisebb-nagyobb változtatásokkal el is készítettem.
- rizs (nyersen egy csészényi)
- kb. 40 dkg darált hús
- egy konzerv gomba (17 dkg)
- egy fej vöröshagyma
- egy gerezd fokhagyma
- kb. 40 dkg spárga
- tejföl (kb. 2 evőkanál)
- trappista (kb. 10 dkg)
- só
- bors
- őrölt pirospaprika (kb. 2 tk)
Elkészítés:
A spárgát megsütjük, majd elkezdjük főzni a rizst. Közben készítsük elő a többi hozzávalót: a gombát kevés ideig pirítsuk, majd szedjük ki egy kisebb tálba. A hagymát és a fokhagymát megdinszteljük (használjuk nyugodtan a gombához használt serpenyőt), majd hozzáadjuk a darált húst, amit sütés közben sózunk, borsozunk, és rászórjuk a pirospaprikát is. A húst pirítsuk meg, és ha minden hozzávalóval kész vagyunk, elkezdhetjük őket egy tálban rétegezni: alulra tegyük a rizst, amin a gombát kell eloszlatnunk, majd a darált húst, végül a megsült spárgát. A rakott spárga tetejére oszlassuk el a tejfölt, majd szórjuk meg sajttal. 200°C-on 10-15 perc alatt süssük készre.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése