Diétás túrógombóc (50 kcal/darab)

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy diétásan étkezem, azonban néha, 3-4 felesleges kg felszedése után ráveszem magam, hogy egy kicsit tudatosabban éljek. Azonban egy diéta (ami köztudottan édességmentes) és egy édesség-fanatikus kombinációjából sosem sülhet ki jó dolog. Ezért is örültem, amikor ShapeShifter oldalán rátaláltam erre a hihetetlenül finom diétás "túrógombóc" receptre. Egyszerű elkészíteni, ízletes, ráadásul a fogyókúrába is könnyen beépíthető.
(Az eredeti recepten néhány helyen variáltam.)

Hozzávalók:
  • 25 g búzadara
  • 125 ml 0,1%-os tej (Riska márkájút szinte bárhol lehet kapni)
  • 125 g zsírszegény túró
  • 2 szelet Abonett
  • egy evőkanál fahéj
  • folyékony édesítőszer

Elkészítés:
A búzadarát főzzük össze a tejjel, amíg nem sűrűsödik be teljesen, majd vegyük le a tűzről, és ízlés szerint adjunk hozzá édesítőszert.
Adjuk hozzá a túrót, alaposan keverjük össze a masszát, és tegyük félre hűlni.
Amíg a massza pihen, az Abonett szeleteket húsklopfolóval zúzzuk össze teljesen, amíg por állagú nem lesz, majd a fahéjjal együtt pirítsuk meg egy serpenyőben.
A túrós masszából készítsünk gombócokat, forgassuk bele az Abonettbe, majd tegyük be a hűtőbe néhány órára. Ha már teljesen kihűlt és megszilárdult, natúr joghurttal tálaljuk.
Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések