Last-minute halloween recept: Boszorkányujjak

Amíg készül az ebéd, meg szeretném osztani veletek a világ legegyszerűbb halloweeni receptjét, ami nálunk már évekkel ezelőtt olyan sikert aratott, hogy minden évben elkészítem, sőt, az alaptésztát felhasználva néha keksz formájában is az asztalra kerül.
Alapvetően az a tapasztalatom, hogy a halloween elég megosztó Magyarországon, sokan ellenzik. Azonban én úgy gondolom, hogy egy tök kifaragása, egy sütemény elkészítése, vagy jelmezbe öltözés nem csak szuper családi/baráti program lehet (gondoljunk csak bele, mennyivel jobb, mint közösen a tv előtt ülni, vagy egymás mellett telefonozni), de senkit sem gátol meg benne, hogy másnap ugyanolyan tisztelettel menjen ki a temetőbe, hogy megemlékezzen szeretteiről.

Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg puha margarin
  • 1 nagy tojás
  • vaníliaaroma
  • mandulaaroma
  • 1 teáskanál sütőpor
  • egész mandula
  • egy csipet só

Elkészítés:
A lisztet alaposan elkeverjük a sütőporral és a sóval. Egy másik tálban habverővel elkeverjük a margarint, a tojást, a porcukrot, és az aromákat, majd kisebb adagokban  csomómentesre keverjük a liszttel a masszát. Ezután a tésztát kb 1,5-2 órára a hűtőbe tesszük.
Miután kivettük a hűtőből, kisebb darabokat veszünk ki a tésztából, henger alakúra formázzuk, és a kezünk segítségével "bütyköket" formázunk a boszorkánynak (nyomjuk össze ujjaink segítségével a hengert két helyen), majd a végére beleszúrjuk a mandulát, végül kés segítségével formázzuk tovább.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, 200 °C-on süssük 15-20 percig.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések