Könnyű, gluténmentes meggyes piskóta 4 hozzávalóból
Amikor rátaláltam erre a receptre, hihetetlenül megörültem. Egyrészt mert az elkészítési idő nem vesz igénybe egy óránál többet, másrészt a sütemény állaga is rettentően könnyű. Egy rohanós nyári napon is könnyűszerrel el lehet készíteni. És nem utolsósorban gluténmentes!
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 18 dkg porcukor
- 20 dkg darált mák
- só
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját és a cukor kétharmadát habosra keverjük. Egy másik tálban (a keverőfejek megtisztítása után) a fehérjét a maradék cukorral és kevés sóval felverjük (a cukrot csak azután adjuk hozzá kis adagokban folyamatos keverés mellett, miután előzőleg már félig keményre vertük a fehérjét). A tojássárgájához több részletben adjuk hozzá a mákot, keverjük el csomómentesre a masszát, majd óvatosan, szintén több részletben kezdjük el hozzákeverni a tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt tepsiben süssük készre 180 °-on.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése